Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor som gäller innehållet i grundkursen.

Hur lång är kursen?

Kursen beräknas att ta cirka 3 timmar att genomföra, beroende på hur du använder den.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig framförallt till yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, förskola och skola samt rättsväsende. Men även du som arbetar strategiskt som beslutsfattare, du som studerar eller bara har ett intresse av att lära dig mer om dessa frågor kan gå kursen. Webbkursen är kostnadsfri och enkel att använda via webben.

Hur många rätt behöver jag få för att klara sluttestet?

När du har gått igenom hela kursen kan du göra sluttestet. Du hittar det i kursöversikten eller i kursen. För att klara sluttestet och bli godkänd på kursen behöver du svara rätt på minst 8 av 10 frågor.

Jag är färdig med kursen och har klarat sluttestet – var hittar jag mitt kursintyg?

Du kan se och ladda ner ditt kursintyg på sidan Intyg, som du hittar på Mina sidor.

Jag har glömt mitt lösenord – hur gör jag för att få ett nytt?

Du kan återställa ditt lösenord när du loggar in, eller genom att klicka här. Om det inte dyker upp något mejl med nytt lösenord, kolla först så det inte hamnat i din skräppost. Kontrollera också stavningen på den mejladress som du uppgivit. Om det inte fungerar hör av dig till oss via mejl, så hjälper vi dig.

Kan jag gå kursen på mobilen?

Ja, det går bra att gå kursen både på dator och mobil.

Vilken webbläsare ska jag använda?

Alla webbläsare fungerar, men vi avråder från att använda Internet Explorer eftersom Microsoft håller på att avveckla den.

Varför ska jag vara inloggad?

När du är inloggad kan du pausa mitt i kursen och fortsätta vid ett annat tillfälle utan att behöva börja om. Du kan växla mellan till exempel din dator och din telefon utan att något går förlorat.

Kan jag gå webbkursen i grupp?

Ja, du kan välja om du vill gå kursen själv eller i grupp. Men för att du ska kunna hämta ut ditt intyg behöver du ha regitrerat dig som användare och slutfört kursen genom att svara på frågorna i sluttestet.